Opening expositie winnaars Kunstcongres
Kunstlocatie Würth opent expositie winnaars Kunstcongres ZUID
Op 27 juni opende Kunstlocatie Würth de expositie met kunstwerken van Ad van der Heijden, Bram Brandhoff, Mona Sokoot en Caroline Willems (publiekswinnaar). Zij zijn op 30 november 2018 tijdens het Kunstcongres Zuid in het Van Abbe Museum in Eindhoven door de kunstcommissie en het publiek uitgekozen tot winnaars.
 
Het Kunstcongres met perspectief is de plek voor beeldend kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder jaar organiseert UWV i.s.m. publieke en private samenwerkingspartners 5 regionale Kunstcongressen. De dag staat in het teken van talentontwikkeling, exposeren en netwerken. Het Kunstcongres met perspectief wil creatief talent zichtbaar maken en andere organisaties inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden.
 
 
De samenwerking tussen het UWV en Kunstlocatie Würth is niet uit de lucht gegrepen: Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, kunst dichterbij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit, ook bij de eigen medewerkers te creëren, liet Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuurals deel van de bedrijfscultuur in de Würth-Groep integreren.
 
Het ondersteunen van kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt past binnen de bedrijfscultuur. De 4 winnende kunstenaars van Kunstcongres Zuid, die een selectie van hun kunstwerken tonen in Kunstlocatie Würth, hebben hun talenten optimaal benut: de hyperrealistische schilderijen van Mona Sokoot, de linosneden en actuele thema’s in de werken van Bram Brandhoff, de ingenieuze sculpturen van Ad van der Heijden en de indringende portretten van Caroline Willems sieren de entree van Kunstlocatie Würth tot en met 30 september 2019.
 
Kunstlocatie Würth vindt het initiatief van het Kunstcongres met perspectief belangrijk en biedt daarom, naast de tentoonstelling "François Morellet – Geometrie en Ironie- met kunstwerken uit de Verzameling Würth", graag een podium aan de winnaars van het Kunstcongres Zuid.
https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres
 
 
Win een Würth-verassings-zomer-cadeau tijdens jouw bezoek aan Kunstlocatie Würth.
Bezoek jij tijdens de zomermaanden juli en augustus Kunstlocatie Würth? Dan maak je kans op een zomercadeau van Würth! Je loopt niets vermoedend de exposities te bewonderen en ineens maakt de gastvrouw je blij met bijvoorbeeld een Würth zaklamp, een LED campinglamp, Würth speelkaartenset of een Würth speelstrandsetje. Iedere 50ste bezoeker is winnaar en we beginnen steeds weer opnieuw met tellen na een winnaar.
Laat de zomer maar beginnen!
Tot ziens in Kunstlocatie Würth!

BEZOEK ONS OP

DISCLAIMER
Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
Telefoon: +31 (0)73-629 15 52
E-mail: brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
Kunstlocatie Würth is gevestigd in het bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in 's-Hertogenbosch. In Kunstlocatie Würth zijn tentoonstellingen te zien van eigentijdse beeldende kunst uit de Verzameling Würth. Toegang tot de Kunstlocatie is kosteloos.
Uitschrijven