++ Kunstlocatie nieuwsbrief september ++
‘In je element’…: Kunstlocatie Würth ’s-Hertogenbosch toont nieuwe expositie na oproep aan Brabantse kunstenaars
‘In je element’ 14 september 2020 – 24 januari 2021
 
De selectie is bekend…wat een talent in Brabant! De expositie is te bewonderen! Kom je kijken?!
 
‘In je element’ is een tentoonstelling in Kunstlocatie Würth van kunstwerken, waarvan het onderwerp is gerelateerd aan één of meer van de drie elementen ‘water’, ‘wolken’ en ‘wind’.
 
Kunstenaars, woonachtig in Brabant, konden vóór 15 augustus 2020 maximaal twee kunstwerken aandragen voor de expositie ‘In je element’. Ben jij ‘in je element?’ Combineer jij jouw passie met jouw talent én wil je exposeren in Kunstlocatie Würth?! Dan is dit je kans! Na deze oproep volgden veel mooie reacties. De 8 geselecteerde kunstwerken zijn gemaakt door 8 verschillende kunstenaars en vormen tezamen de expositie ‘In je element’. Allen met een eigen verhaal.
 
‘In je element’ is tevens een knipoog naar de tentoonstelling ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ die in Kunstlocatie Würth is te zien. De Verzameling Würth omvat 18.200 kunstwerken, waarvan een groot aantal van deze werken een grote diversiteit aan verwijzingen naar deze (natuurlijke) fenomenen bevat, met een indrukwekkend gebruik van diverse materialen. ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ toont 47 kunstwerken, vanaf 1835 tot heden, die gemaakt zijn door 38 verschillende kunstenaars, allen geïnspireerd door de elementen ‘water’, ‘wolken’ en / of ‘wind´.
 
Kunstlocatie Würth heeft alle kunstenaars die foto’s van hun werk hadden ingezonden, inmiddels op de hoogte gebracht. Nogmaals aan alle inzenders onze hartelijke dank voor de belangstelling en het kennis laten nemen van jullie kunst.
 
> Reserveer hier je tijdslot <
 
Het tijdslot is geldig voor beide tentoonstellingen: ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ en ‘In je element‘.
Würth Museum 2
MUSEUM WÜRTH 2
Würth opent 15de museum: Museum Würth 2 is gevestigd in Künzelsau, Zuid-Duitsland. Het gebouw is ontworpen door David Chipperfield Architects, Berlijn en nestelt zich gracieus in het gecultiveerde platteland van Hohenlohe.
 
Het museum herbergt ongeveer 1000 vierkante meter tentoonstellingsruimte en is een glazen rechthoek als uitbreiding op het Cultuur- en Congrescentrum ’Carmen Würth Forum‘, dat in 2017 werd geopend. Vijf meter hoge daglichtruimtes bieden ideale omstandigheden voor de diverse werken uit de Verzameling Würth. Een dwarsruimte aan het einde van de centrale hal, de Belvedere (It. Bel vedere, mooi uitzicht), is volledig van glas. Het biedt uitzicht op het parkgebied en de verschillende sculpturen uit de Verzameling Würth, vormt een zachte overgang tussen binnen en buiten, en nodigt bezoekers uit om te genieten van het samenspel van het landschap, de kunst en de architectuur van Hohenlohe.
Kleurplaten
Kleurplaat
Kunstlocatie Würth bedankt alle kinderen die hadden meegedaan aan de ‘zomer-kleurplaten-actie‘ van ‘Water, Wolken, Wind‘, de winnaars hebben inmiddels hun prijs in ontvangst genomen. We hebben genoten van alle mooie exemplaren!
BEZOEK ONS OP

DISCLAIMER
Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
Telefoon: +31 (0)73-629 15 52
E-mail: brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
Kunstlocatie Würth is gevestigd in het bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in 's-Hertogenbosch. In Kunstlocatie Würth zijn tentoonstellingen te zien van eigentijdse beeldende kunst uit de Verzameling Würth. Toegang tot de Kunstlocatie is kosteloos.
Uitschrijven