++ Nieuwsbrief oktober 2020 ++
 
Wat mist het educatieteam van Kunstlocatie Würth de leerlingen van de basis- & middelbare scholen én het speciaal onderwijs! Vanwege de coronamaatregelen en de maatregelen vanuit ons bedrijf, Würth Nederland B.V., ontvangt Kunstlocatie Würth momenteel geen schoolklassen.
 
In de afgelopen weken, kregen wij wel steeds vaker de vraag van docenten of wij ideeën konden aandragen ter ondersteuning van het lesprogramma in de schoolklas.
En dat verzoek is niet zonder resultaat, hier is die dan:…de ‘Kunsteducatiefolder in de schoolklas’ van Kunstlocatie Würth!
Op dit moment is de tentoonstelling ‘Water, Wolken, Wind – met 47 kunstwerken uit de Verzameling Würth’ te zien (voor individuele bezoekers) in Kunstlocatie Würth. Voor de creatieve opdrachten heeft het educatieteam zich laten inspireren door een aantal kunstwerken uit de tentoonstelling.
 
Dit thema met de elementen ‘water’, ‘wolken’, ‘wind’ sluit goed aan bij de onderwerpen in de klas, zoals ‘klimaat’ waar veel docenten al mee bezig zijn.
 
Wij wensen alle docenten en leerlingen veel plezier met de creatieve opdrachten!
 
*Begin december 2020 bekijken we de situatie opnieuw en beslissen wij of de schoolklassen wel weer in 2021 kunnen komen. Volg hiervoor onze social mediakanalen en nieuwsbieven. Reeds geplande bezoeken van schoolklassen in 2021 blijven voorlopig in onze agenda staan. Mochten er aanpassingen nodig zijn, wordt de desbetreffende docent geïnformeerd.
Wist u dat?
Wist u dat de Verzameling Würth, waarvan de basis werd gelegd door Reinhold Würth in de jaren zestig, vandaag de dag 18.300 kunstwerken omvat? De Verzameling Würth richt zich voornamelijk op schilderkunst, grafische kunst en sculpturen, gemaakt in de tijd tussen het einde van de 19e eeuw tot en met heden. Naast de ‘klassieke moderne’, die op indrukwekkende wijze in de collectie wordt vertegenwoordigd door kunstenaars als Max Beckmann, Max Ernst, Ernst Ludwig Kirchner, Edvard Munch, Emil Nolde of Pablo Picasso, worden sculpturen steeds populairder. Kunstwerken van beeldhouwers als Eduardo Chillida, Tony Cragg, Alfred Hrdlicka, Robert Jacobsen, Anish Kapoor, Henry Moore of Bernar Venet vullen de verzameling aan. Het omvat ook grote collecties werken van Hans Arp, Horst Antes, Georg Baselitz, Max Bill, Christo en Jeanne-Claude, Anselm Kiefer, Bernhard Luginbühl en anderen.
Een speciaal accent van de Verzameling Würth vormt de laatmiddeleeuwse collectie schilderijen van Fürstlich Fürstenberg die in 2003 werd verworven. Tal van belangrijke werken zijn inmiddels aan de collectie toegevoegd. Het omvat o.a. paneelschilderijen gemaakt door Lucas Cranach de Oude en zijn atelier, Hans Holbein de Oude, Hans Holbein de Jonge en nog veel meer.
Uw bezoek aan Kunstlocatie Würth
Zoals u weet, grijpt het coronavirus nog steeds snel om zich heen.
Voor de veiligheid & gezondheid van haar werknemers, vrijwilligers en (museum)bezoekers, heeft Würth Nederland B.V. daarom aangescherpte coronamaatregelen genomen.
Voor Kunstlocatie Würth geldt dat de deuren dicht zullen gaan vanaf aanstaande zondag 1 november, tot nadere berichtgeving*.
Op vrijdag 30 oktober is Kunstlocatie Würth nog open tot 17.00 uur. Vanaf zondag 1 november gesloten.
 
*Volg Kunstlocatie Würth via social media en houd de nieuwsbrieven in de gaten.
BEZOEK ONS OP

DISCLAIMER
Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
+31 (0)73-629 15 52
brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
Kunstlocatie Würth is gevestigd in het bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in 's-Hertogenbosch. In Kunstlocatie Würth zijn tentoonstellingen te zien van eigentijdse beeldende kunst uit de Verzameling Würth. Toegang tot de Kunstlocatie is kosteloos.
> Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier <