++ Nieuwsbrief maart 2022 ++
20 jaar Kunstlocatie Würth! Gedurende het hele jubileumjaar zullen wij hier op bijzondere wijze aandacht aan besteden: activiteiten voor alle leeftijden en speciale acties.
Nieuwe tentoonstelling in Kunstlocatie Würth
Het startsein van het jubileumjaar werd gegeven op zondag 13 maart, tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Christo en Jeanne-Claude, Kunstwerken uit de Verzameling Würth’.
14 maart 2022 – 5 maart 2023
 
De missie van Christo en Jeanne-Claude was om een groot en breed publiek op een andere manier naar zijn omgeving te laten kijken. Het kunstenaarsechtpaar werd wereldberoemd met hun ingepakte objecten en tijdelijke grootschalige buiten-kunstprojecten, waarmee zij vaak de benaming ‘inpak-kunstenaars’ kregen. Revealing by concealing oftewel ‘blootleggen door te bedekken’. Het was hét visitekaartje van het Bulgaars-Franse echtpaar dat later het Amerikaans staatsburgerschap verkreeg.
 
Toch bestond hun kunst uit méér dan alleen deze ‘inpakkunst’, zoals ook te zien is in de tentoonstelling ‘Christo en Jeanne-Claude’ met 34 kunstwerken uit de Verzameling Würth. De tentoonstelling bevat ingepakte objecten, maquettes van de vele kunstprojecten in de publieke ruimte, als ook voorbereidende tekeningen, collages en foto’s vanaf 1958 tot en met het laatste project L’Arc de Triomphe, Wrapped, Paris 1961 – 2021.
 
Het kunstenaarsechtpaar Christo en Jeanne-Claude drukte met hun kunst vanaf de jaren zestig tot vandaag de dag hun stempel op de hedendaagse kunstscene en de collectieve verbeeldingskracht van het publiek.
 
De Verzameling Würth omvat ruim 130 werken van Christo en Jeanne-Claude met daarnaast bijna 30 fotografiewerken van Wolfgang Volz die de projecten documenteren. Het getuigt van een toegewijde steun en belangstelling van Reinhold Würth voor de artistieke en unieke projecten.
 
Lees hier meer over de jubileumtentoonstelling ‘Christo en Jeanne-Claude, Kunstwerken uit de Verzameling Würth’.
 
Wij nodigen u van harte uit om de tentoonstelling te bezoeken. Kunstlocatie Würth is geopend van zondag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. De entree is kosteloos, zodat iedereen met kunst en cultuur in aanraking kan komen.20 jaar kunst & cultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur
In 2022 bestaat Kunstlocatie Würth 20 jaar! Met de realisatie van het in 2002 nieuw gebouwde hoofdkantoor van Würth Nederland B.V. aan Het Sterrenbeeld 35 in ’s-Hertogenbosch, werd ook kunst en cultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur bij Würth Nederland B.V. zichtbaar geïntegreerd door de opening van Kunstlocatie Würth ’s-Hertogenbosch.
Educatie: Schoolklassen zijn van harte welkom!
Laat leerlingen kennismaken met de kunstwerken uit de tentoonstelling ‘Christo en Jeanne-Claude, kunstwerken uit de Verzameling Würth’! Ons educatieteam heeft een mooi en leerzaam educatieprogramma ontwikkeld voor leerlingen uit groep 1 t/m 8 én uit het speciaal onderwijs.
 
In het educatieprogramma wordt aandacht besteed aan de hoofdgedachte ‘onthullen door te verhullen’. Christo en Jeanne-Claude laten met hun kunstwerken het publiek ‘met andere ogen’ naar de omgeving kijken. Het object krijgt een andere gedaante maar de hoofdstructuur blijft in tact. Leerlingen creëren hun eigen Christo en Jeanne-Claude kunstwerk …
 
Benieuwd? Deelname aan het educatieprogramma is gratis. Voor meer informatie over het educatieprogramma en hoe je jouw schoolklas kan aanmelden.
BEZOEK ONS OP

DISCLAIMER
Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
+31 (0)73-629 15 52
brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
Om een zo veilig mogelijke omgeving te bieden aan onze gasten, collega’s en vrijwilligers tijdens de officiële - drukbezochte- opening van de tentoonstelling, is er aan de aanwezigen gevraagd een mondmasker te dragen bij verplaatsing in de ruimte.
> Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier <