KUNSTLOCATIE
Workshop ILLUSTREREN - door Nicole de Cock
Donderdag 23 mei
10.30 – 12.00 uur
 
Droom je er misschien van om ooit eens een boek te illustreren? Is illustreren jouw droom en wil je er alles vanaf weten? Dan is nu je kans! Op donderdag 23 mei 2024 geeft de bekende Nederlandse boekenillustrator Nicole de Cock (1965) een workshop in Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch! Je leert op een professionele manier de fijne kneepjes van het illustreren. Eveneens ontvang je (kosteloos) na afloop het prentenboek ‘Zullen we spelen Bout?’ uitgegeven door Würth Nederland B.V. én is er een signeersessie.
 
Nicole de Cock (1965) is geboren in Zandvoort. In haar werk staat de natuur centraal. Voordat haar eerste boekje verscheen, werkte ze voor Grasduinen (nu Roots), Banjer, Kids for Animals en Sesamstraat. Behalve prentenboeken maakt ze ook illustraties voor biologieboeken. Haar zorg voor het milieu, hoe de mens met dieren en planten omgaat, is een belangrijke drijfveer in haar boeken en vrije werk. Al toen ze heel jong was, tekende ze samen met haar opa, haar grote held. De liefde voor het tekenen en schilderen, het omzetten van het gevoel en de zorg in iets tastbaars is nooit meer weggegaan.
Naast boeken (o.a. ABCDAS, Bout en Moertje, Goede reis, Gierzwaluw, Het meisje en de Olifant), maakt ze kaarten, ex-Librissen, schilderijen en miniaturen op hout.
 
In veel van haar boeken gaat het om vriendschap: tussen mensen, tussen dieren of tussen mens en dier. Zoals ook in het boek ‘Zullen we spelen Bout’. Het gaat over de vriendschap tussen Bout de ezel en Moertje de muis. De titel past toevalligerwijs goed bij de kernactiviteit van Würth.
De workshop ‘illustreren’ is geschikt voor volwassenen (die altijd al eens professioneel hebben willen leren illustreren).
 
Interesse? Geef je dan vóór 17 mei 2024 op via kunstlocatie@wurth.nl o.v.v. het aantal deelnemers.
Deelname is definitief als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.
 
Informatie:
Datum: donderdag 23 mei
Tijd: 10.30 – 12.00 uur (excl. signeren)
 
met uitloop tot 12.30 uur voor de signering.
Kosten: €22,50 per deelnemer (voorafgaand aan de workshop betalen in de kunstshop, alleen PIN-betalingen mogelijk). Het prentenboek ‘Zullen we spelen Bout’ ontvang je kosteloos bij deelname.
 
Locatie: Kunstlocatie Würth, Het Sterrenbeeld 35, ’s-Hertogenbosch
BEZOEK ONS OP

DISCLAIMER
Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
Telefoon: +31 (0)73-629 19 11
info@wurth.nl
Würth Nederland B.V., statutair gevestigd te ’s-Hertogenbosch, ingeschreven bij de K.v.K. te ’s-Hertogenbosch onder nummer 16022421. BTW nummer: NL001517478B01.
Uitschrijven actiemailing