++ Nieuwsbrief november 2021 ++
 
Naast de hoofdtentoonstelling ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ is vanaf deze week de nieuwe expositie ‘De kunst van kijken vanuit je hart’ met 13 kunstwerken van Marjanne Geurtsen te zien in Kunstlocatie Würth. Marjanne Geurtsen is professioneel kunstenares en de laatste jaren beoefent zij met name het Zen-schilderen: Sumi-e. De Japanse term ‘Sumi’ betekent ‘zwarte inkt’, ‘e’ betekent ‘schilderij’. Door zen-monniken werd Sumi-e rond 1200 (na Chr.) vanuit China geïntroduceerd in Japan. Sumi-e wordt van leraar op leerling overgedragen.
 
Marjanne Geurtsen is vanaf haar vijfde al zeer slechtziend: zij ziet niet scherp, geen diepte en een vertekend perspectief. Toch staat haar dit niet in de weg om prachtige kunstwerken te maken en als professioneel kunstenaar te werken.
 
De kunst van kijken vanuit je hart
Kunstwerken van Marjanne Geurtsen
10.11.2021 – 23.01.2022
Welkom!
Kunstlocatie Würth is kosteloos te bezoeken en geopend van zondag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur.
 
‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ is de hoofdtentoonstelling in Kunstlocatie Würth. Water, Wolken, Wind bepalen mede het klimaat van onze planeet Aarde en maken deel uit van ons dagelijks leven. Sinds mensenheugenis fascineren ze de mensen. Water, wolken, wind – in al hun verschijningsvormen – zijn door de eeuwen heen als onderwerpen gebruikt door kunstenaars in hun werk.
 
De Verzameling Würth omvat ruim 18.300 kunstwerken, waarvan een groot aantal van deze werken een grote diversiteit aan verwijzingen naar deze (natuurlijke) fenomenen bevat, met een indrukwekkend gebruik van diverse materialen. ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ is een gevarieerde tentoonstelling en bestaat uit 47 kunstwerken, vanaf 1835 tot heden.
 
Coronamaatregelen:
Om een ‘veilige’ werkomgeving te creëren voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van Kunstlocatie Würth vragen wij de bezoekers van Kunstlocatie Würth om een geldige Corona-pas (QR-code) bij de entree. Tevens is het verplicht een mondkapje te dragen in Kunstlocatie Würth.

Volg onze nieuwe LinkedIn Pagina
Bij 200 volgers verloten we een Kunstlocatie Würth goodiebag.

Wij zijn op zoek naar jou!
Kunstlocatie Würth zoekt vrijwilliger, gastheer/ gastvrouw
BEZOEK ONS OP

DISCLAIMER
Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
+31 (0)73-629 15 52
brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
Om een zo veilig mogelijke omgeving te bieden aan onze collega’s, vrijwilligers en museumbezoekers zijn er nog aanvullende corona-maatregelen in ons bedrijfspand. Wij stellen het dragen van een mondkapje verplicht en u dient zich vooraf aan te melden als bezoeker door middel van het reserveren van een tijdslot.
> Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier <